Fortalesa defensiva

55

gols

ha rebut el FC Barcelona aquesta temporada en les tres competicions. La mitjana no arriba ni a un gol per partit.

Elogiat per la seva filosofia futbolística clarament ofensiva, el Barça també pot presumir de tenir un sòlid sistema defensiu que l'ha fet gairebé invulnerable davant les davanteres rivals. Pocs equips han estat capaços de generar-li moltes ocasions clares de gol. Ni tan sols ho va aconseguir el Manchester United en la final de la lliga de campions. En 38 jornades de lliga només li han xutat entre els tres pals 114 vegades, 34 en la Champions i 26 en la copa del Rei. De fet, el principal problema defensiu i l'assignatura pendent a resoldre per la temporada que ve, ha estat en les jugades a pilota aturada, que han costat força gols al Barça. El marcatge en zona, però, no es discuteix, ja que tant Pep Guardiola com Tito Vilanova confien moltíssim en aquest sistema. Aquesta temporada el FC Barcelona ha rebut 55 gols en les tres competicions més importants (lliga, Champions i copa del Rei) i, per tant, la mitjana de gols encaixats ni tan sols arriba a gol per partit (0,9). La bona feina feta a la rereguarda ha permès a Víctor Valdés aconseguir el seu segon trofeu Zamora, amb 31 gols rebuts en 35 partits, un balanç de 0,89.

Els blaugrana han destacat per ser un equip capaç de mostrar-se sòlid al darrere sense necessitat de fer gaires faltes i d'abusar del joc destructiu per frenar els atacs. En les tres competicions han fet 781 faltes i n'han rebut 1.117. Qui més infraccions ha comès ha estat Alves, amb 130, seguit de Busquets, amb 72, i Keita, amb 68. Puyol, Márquez i Abidal ni tan sols han arribat a les 40 faltes, fet que demostra que han arribat en condicions favorables a les disputes per les pilotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.