Més esport

Una edició que torna al origen

Volta Ciclista a Catalunya. L'etapa reina, amb sortida a la Vall d'en Bas i arribada a Port Ainé, decidirà el guanyador de la ronda catalana que ha previst un recorregut molt atractiu

La Volta Ciclista a Catalunya 2012 (19 al 25 de març) acabarà al passeig de la Reina Elisenda de Barcelona. Al mateix punt on el dia de Reis del 1911 es va donar el tret de sortida a la primera edició d'una prova per etapes que el pas dels anys ha convertit en una de les més importants del planeta, al darrere de les tres grans.

L'aspirant a succeir Michele Scarponi, darrer guanyador després de la desqualificació de Contador, haurà de marcar amb vermell la tercera etapa, la reina, amb sortida a la Vall d'en Bas i final a Port Ainé (210 km). El pilot haurà de superar quatre ports: el Coubet i la collada de Tosses, de primera categoria, i el Cantó i Port Ainé, de categoria especial. Dos dies més tard, la batalla es traslladarà a les rampes de la carretera de Montserrat, l'últim port de primera de la Volta, i on podria quedar sentenciada. Amb tot, la línia d'arribada està situada a Manresa, a 24 km de l'alt de la màgica muntanya catalana, i el vertiginós descens per arribar a la capital del Bages també serà determinant. Aquest perfil fa que Joaquim Rodríguez (Katuixa) i Alejandro Valverde (Movistar) es perfilin com dos dels ciclistes amb més possibilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.