LA PRÒRROGA DE LEB OR

En la recta final

S'ACOSTA L'HORA DE LA VERITAT. El 23 d'abril es juguen els últims partits de la fase regular de la LEB Or, és a dir, queden només dos mesos, deu partits, perquè acabi la competició. En aquest punt de temporada la majoria d'equips només tenen un objectiu al cap en funció de la seva posició en la classificació. Per dalt, l'ascens directe, o bé jugar el play-off d'ascens i, un cop aconseguit, assegurar-se el factor pista en les eliminatòries, i per baix assegurar-se la permanència. En aquests moments, els que estan en una situació més complicada són el Tenerife, el Clínicas Rincón, el Palència, el Cornellà, el CBT i el Vigo. Tots ells, però, després d'haver-se jugat set jornades de la segona volta, pressionen per intentar sortir d'aquestes posicions. De fet, els seus balanços de victòries-derrotes en aquests set partits de ben segur que els fan ser optimistes. El Tenerife, el Clínicas Rincón i el Palència estan amb un balanç positiu (4 victòries i 3 derrotes), i aquests últims gairebé han igualat les victòries aconseguides en tota la primera volta (5). Per la seva banda, el Cornellà (3-4), el CBT i el Vigo (2-5) també han sumat i no hi ha cap equip despenjat.

I és que en deu partits, el marge d'error que tenen aquests equips és mínim. Ja no val esperar a tenir una bona ratxa ni a veure si es fitxa o canvia algú (el termini per fer incorporacions s'acaba divendres i després ja no hi ha cap possibilitat de fitxar). El temps s'acaba i ells ho saben, de manera que qualsevol derrota pesa molt més que jornades enrere. De la mateixa manera, una victòria té molta més importància, ja que, probablement, els seus rivals directes no sumaran.

Evidentment, el Vigo és el que ho té més difícil. Està a dues victòries del play-out i a quatre de la salvació. Ja vam parlar de la seva curta pretemporada i que això els passaria factura, però de moment encara tenen possibilitats. El CBT també ho té complicat, està a dues victòries de la salvació, però sap que si no suma i el Vigo tampoc, encara té possibilitats de salvar-se jugant el play-out. La resta en principi seran els que es jugaran l'altra plaça del play-out, i fins i tot algun, com per exemple el Tenerife, el que té el pressupost més alt i el que ha fet més canvis, encara pot considerar lluitar pel play-off, ja que té el novè a dues victòries.

CONVIURE AMB EL PERILL. Quan un equip es troba en aquesta situació treu forces, sobretot mentals, per intentar capgirar-la. Afortunadament, en la LEB no m'he trobat mai en una situació així. Però en el meu últim any al Casademont (2002/03), a poques jornades per acabar la fase regular estàvem en una situació de risc. En aquells moments, l'equip sabia que una victòria més gairebé suposava salvar-se. Quan en aquella situació de pressió tothom va ser capaç de no mirar més enllà de la següent jornada i no fer números amb els rivals directes, i quan tots vam fer un esforç per aconseguir una victòria més, aquesta va arribar a casa del Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.