Política

SI proposa crear una “Bildu” catalana per unir l'independentisme

Bertran proposa fer una “gran coalició” per competir amb les ”formacions espanyolistes i autonomistes”

Posa com a data l'any 2014 per fer realitat el projecte

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha proposat avui crear “una Bildu catalana” per unir a mitjà o llarg termini l'independentisme català entorn d'una gran coalició capaç de competir amb les formacions espanyolistes i autonomistes.

Segons que ha indicat en roda de premsa el secretari general de SI, Uriel Bertran, la proposta de la seva formació passa per articular “un pol independentista” que “sumi” totes les formacions d'aquest espai polític o a la majoria d'elles, però des d'un plantejament del màxim respecte a la pluralitat.

Ha precisat, en aquest sentit, que aquesta “Bildu” catalana que proposa Solidaritat es crearia més pensant a mitjà o llarg termini, per exemple l'any 2014, que no de forma immediata, de manera que, en conseqüència, difícilment tindria una plasmació a les eleccions generals previstes per a l'any vinent.

A més, les bases de Solidaritat són bastant reticents que la seva formació es presenti en les pròximes eleccions espanyoles, encara que la seva posició definitiva sobre això serà determinada en una conferència nacional que podria celebrar-se el mes de novembre.

Després de recordar que Bildu ha aconseguit ser la segona força política al País Basc en aconseguir unir a les forces independentistes, “i això no ha estat fàcil -ha dit Bertran-, ha estat la feina de molts anys”, s'ha mostrat partidari de mantenir “converses discretes” entre les forces polítiques catalanes sobiranistes per articular el “pol independentista” que anhela Solidaritat.

Conscient que el panorama polític de l'independentisme català pot canviar en poc temps en funció de com evolucionen les dinàmiques internes dels partits, Bertran ha explicat que les converses amb la principal força independentista, ERC, tindran lloc després del seu congrés del mes d'octubre.

Sobre els dubtes sobre concórrer o no a les pròximes eleccions generals, el secretari general de SI ha recordat que altres formacions independentistes sempre han mostrat moltes reticències o simplement s'han posicionat en contra de participar, per exemple, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.