Opinió

Full de ruta

I encara se’n reien

Trets a l’aire, cops de porra, portes esqueixades i bloqueig als serveis d’emergència. Trist protagonisme, el d’aquests policies, però passatger

Deu del matí, cinc furgons de la Policía Nacional aparcats a la plaça del Mercat del Lleó de Girona. Tot d’agents fent-se copets a l’esquena i compartint somriures. Cinc-cents metres més amunt, a les portes del col·legi Verd, una gentada commocionada es refà del que acaba de viure, una càrrega policial indiscriminada a la recerca d’urnes, segons l’Estat espanyol la pitjor arma de destrucció massiva en mans dels independentistes catalans. Hi ha hagut ferits entre els innocents, i els culpables encara se’n riuen. És la rialla nerviosa dels que han desenfundat les porres amb evident satisfacció perquè per fi han pres el protagonisme als Mossos. Trist protagonisme, aquest que perseguien, i passatger. Ja és ben seu. Els Mossos no el van voler, aquest paper, la seva cadena de comandament ha estat prou professional per entendre que calia estar de part del seny i de la proporcionalitat. Que saben que la feina de la policia és evitar aldarulls, no pas provocar-los. Trets a l’aire, cops de porra, portes esqueixades, trist protagonisme, el dels cossos estatals, però passatger. Tan passatger com en Mariano Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia