Opinió

De reüll

Una qüestió de temps

Celebrem que algú tingui la disposició d’avançar-se a les males notícies

Ahir va començar la verema de la vinya experimental del projecte de varietats resistents autòctones adaptades al canvi climàtic (VRAACC) que impulsen els cellers Albet i Noya, Alta Alella i Josep Piñol. Diuen que en un any com aquest, en què la plaga del míldiu ha fet estralls en algunes finques, és molt important veure el comportament d’aquestes varietats adaptades al sòl i el clima en un moment de canvis extrems. Els impulsors estan molt satisfets dels resultats d’aquesta collita i ja han anunciat que aquest 2020 faran microvinificacions amb 70 varietats diferents, filles de xarel·lo, macabeu, montònec, garnatxa negra i ull de llebre.

Acostumats com estem a plorar sempre les males collites, els preus ofensius o les inclemències del temps, no podem fer res més que celebrar que algú tingui la disposició de voler treballar per avançar-se a les males notícies i, fins i tot, prevenir-les.

El sector de la vinya fa anys que pren decisions des de diferents vessants per evitar el que podria ser una mort anunciada. Hi ha cellers que han començat a plantar vinyes d’alçada i d’altres replanten. Però a la terra tot és lent. I la història ens demostra que aquells que prenguin decisions encertades ara obriran el camí que els altres hauran de seguir. És qüestió de temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia