El lector escriu

Parlem d’hereus polítics?

L’altre dia, a l’hemicicle del Congrés dels Diputats un diputat del Partit Popular, antiga Aliança Popular, va definir Bildu com els hereus polítics dels terroristes d’ETA. Però jo crec que si a la formació Bildu hi hagués algú mínimament sospitós de terrorista, restaria, com a mínim, en presó preventiva.

Però, llavors, de qui és hereu polític el Partit Popular? Doncs aquest partit el va fundar un ministre de Franco, un dictador que signava penes de mort, va fer un autèntic genocidi ideològic i donava carta blanca als cossos de seguretat per torturar. Doncs el fundador del PP era ministre seu i les penes de mort es decidien al Consell de Ministres per unanimitat...

I els criminals de la dictadura mai van ser jutjats. Motiu d’enveja per part de les víctimes del franquisme respecte a les víctimes d’ETA, que sovint són utilitzades políticament.

Dir que Bildu és el partit d’ETA equival a dir que el PP és el partit dels Guerrillers de Crist Rei. A més, ETA va sortir en resposta a l’assassinat de nacionalistes bascos per part de Franco. Si no hagués existit la dictadura franquista mai hauria existit ETA.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia