El lector escriu

Negligència al Registre Civil de Barcelona

Els exposo els fets viscuts el dia 16 d’abril del 2020 al Registre Civil a l’hora d’inscriure-hi un nen que va néixer el dia 14.

L’assumpte és el següent:

1. Ens informem prèviament abans del naixement del nen, i al Registre Civil (RC) ens diuen que cap problema, que aquest servei funciona normalment. Que no cal cita prèvia. Només cal anar-hi en hores d’oficina. Tenim un correu electrònic amb aquesta resposta.

2. El dia 14 d’abril neix el nen i quan anem avui dia 16 al RC trobem l’oficina tancada i barrada. Un agent dels Mossos d’Esquadra ens informa que, ara, al Registre donen 30 números al matí a partir de les 9 h i que ells, els Mossos, veuen que aquests dies les persones hi van abans de les 5 h del matí a fer cua per tenir-ne un i poder ser atesos.

Aquesta situació queda agreujada si el pare i la mare afectats tenen ja un nen de dos anys i la resta dels familiars estem tots confinats.

A més, cal tenir en compte que sense fer aquesta inscripció al RC no es pot obtenir la inscripció a la Seguretat Social del nen, la baixa paternal per al pare, etc.

Els envio aquesta informació per si és possible fer-ne la màxima difusió i que algú hi intervingui per resoldre aquest problema.

Hem telefonat a diversos llocs, 012, 010, delegació del govern espanyol, Ajuntament de Barcelona..., i no n’hem tret res. Ni tan sols hi hem pogut contactar.

L’administració responsable d’aquest registre demostra negligència i un menyspreu enorme envers les persones que han d’inscriure un nadó i, a més, no ha sabut veure els problemes que ha creat.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia