El lector escriu

Incivisme quotidià

Girona està feta una porqueria. I ni les ordenances ni els agents cívics no ho poden impedir. Perquè les ordenances no s’apliquen i perquè els agents cívics no tenen cap autoritat sancionadora. I encara que en tinguessin, tampoc no es cobrarien les multes, pel que es veu.

És corrent veure llaunes de begudes i ampolles de vidre deixades estar expressament, amb tota la mala bava, al terra d’una vorera, sobre un banc, sobre l’ampit d’una finestra o en qualsevol altre punt visible de la via pública. Expressament. Per provocar. Perquè moltes vegades hi ha contenidors a pocs metres. Igual com els que, per provocar, van amb la música del cotxe (això de música és un dir) a tot volum i amb la finestra oberta.

Estic tip de dir que això és una doble falta: per contaminació acústica i pel fet d’impedir sentir senyals acústics d’altres vehicles, tant al mateix conductor que es passa de volum com a d’altres que estan a la vora seu. Seria com portar auriculars mentre es condueix, cosa prohibida per l’article 18.2 del reglament general de circulació. Però res: fer pagar als incívics és gairebé impossible, i la ciutadania no entenem per què.

A menys, és clar, que reconeguem que no hi ha autoritat real, i que en tot cas està segrestada pel bonisme i per estaments superiors. Potser, doncs, que cedim la gestió municipal a Google o a Amazon, a veure si se’n surten millor.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia