El lector escriu

‘El fill del xofer’: un llibre captivador

Soc assídua lectora d’El Voraviu (Punt de Vista), que ve publicat diàriament a la contraportada del diari El Punt Avui. El dia 20, el seu perseverant autor, el periodista Joan Vall i Clara, hi presentà una qüestió capaç d’incitar el lector a burxar la turmentada personalitat del periodista i advocat Alfons Quintà i Sadurní (Figueres, 1943 - Barcelona,2016). Amb la frase interrogativa “Havia de matar Quintà?”, Vall i Clara esbossa el tarannà malaltís del periodista en qüestió, que, essent molt intel·ligent i dotat d’una enorme capacitat de treball, va tenir una vida tempestuosa.

Fa cosa d’un mes i mig vaig llegir el llibre El fill del xofer, de Jordi Amat (Barcelona, 1978), el qual gira al voltant d’Alfons Quintà. De la seva lectura he deduït que el modus operandi de Quintà obeïa una actitud paranoica i violenta, fruit d’una infantesa i d’una adolescència traumàtiques, impròpies de la seva edat. Des que era nen es veié immers en trifulgues alienes que el van marcar de per vida. Nogensmenys, penso que el declivi professional li havia alterat l’ànim i el mateix ego no el va eximir de matar i suïcidar-se. Una existència summament complicada i problemàtica que, al meu entendre, venia a ser la precursora del tràgic final.

L’Escala (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia