El lector escriu

La veritat, víctima de la guerra

Una de les víctimes de la guerra és la veritat. Podem veure-ho als mitjans de comunicació hegemònics que manipulen la informació amb la mentida i la tergiversació per imposar el pensament únic i el control de les ments. La guerra entre Rússia i Ucraïna no és aïllada i hi intervenen governants que diuen que volen la pau però incentiven el conflicte i en lloc d’apagar el foc hi tiren més llenya. Envien armes que mataran persones de les dues bandes. El projecte de la cultura de mort del capitalisme neoliberal té en la fàbrica d’armament el fons econòmic mes productiu. Qui se’n beneficia, del conflicte?

Rescatem periodistes, homes i dones, que arrisquen les seves vides per informar-nos de la guerra. Vull esmentar Julian Assange, pres a la Gran Bretanya amb demanda d’extradició als EUA per haver publicat documents del Departament d’Estat sobre les atrocitats comeses a l’Iraq i al món i busquen silenciar Julian i ocultar la veritat.

Durant la guerra Iraq-EUA i els seus aliats, es van difondre les mentides de George Bush, que l’Iraq posseïa “armes de destrucció massiva”. La invasió russa a Ucraïna és un crim de guerra equiparable amb la invasió nord-americana de més de 50 països. Quantes sancions i bloquejos varen patir Videla, Pinochet, Somoza, Batista, Ríos Montt, Banzer, Trujillo? Aquesta guerra és un conflicte per al poder mundial entre l’OTAN i Rússia i haurien de triar la diplomàcia urgent en lloc de l’escalada militar, ja que la guerra pot constituir una “sentència” de mort per a l’espècie humana. Ucraïna hi posa el territori, la població i la majoria dels morts i ferits. Zelenski sembla ser un aliat incondicional del EUA, un instrument actiu d’una estratègia que no té res a veure amb els interessos del seu poble. Cal ajudar les persones que pateixen i denunciar els responsables immediats de la invasió. I cal trobar solucions diplomàtiques. Hem d’acollir els refugiats, ara ucraïnesos, però també els que fugen de tots els altres conflictes, de la fam i del canvi climàtic.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia