El lector escriu

Espanya i les llengües

Si Galícia, Euskadi i Catalunya fossin Espanya, el català, el gallec i l’euskera serien llengües tan espanyoles com el castellà (de Castella). I, si tots som iguals davant la llei, les autonomies castellanoparlants cooficialitzarien una altra llengua estatal, perquè si el bilingüisme és bo per a Catalunya també ho és per a Castella, Andalusia, Extremadura, etc.

La realitat és ben diferent: el que hi ha és una supremacia lingüística del castellà i després altres llengües subordinades com el català, el gallec, l’euskera, el bable, la fabla aragonesa o l’aranès o occità.

L’Espanya que entén el nacionalisme espanyol és la reconstrucció de l’antiga província romana en clau castellana, per això el seu objectiu és l’eliminació de tota llengua no castellana. Si no, per què gallecs, bascos i catalans hem de saber la llengua de Castella i els castellans no aprenen més llengua que la seva?

Jo he estat a Ginebra i allà no és obligatori el coneixement de l’alemany, igual que no ho és el del francès a Zuritz.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia