Editorial

Edicions 62: els seixanta anys d’un referent

Ramon Bastardes i Max Cahner van fundar Edicions 62 el 1961, però el seu primer llibre (‘Nosaltres, els valencians’, de Joan Fuster: tota una declaració d’intencions per obrir el seu catàleg) es va publicar coincidint amb la diada de Sant Jordi del 1962, la qual cosa explica que aquesta nau capitana del sector editorial i de la cultura catalana en general celebri ara el seu 60è aniversari. Edicions 62 va néixer en plena dictadura i, per tant, en temps de resistència i voluntariat, i durant dècades ha estat una peça clau tant per a l’impuls de la literatura creada als Països Catalans al llarg d’aquestes sis dècades, com per difondre els clàssics i la literatura universal en català, tal com subratlla la seva actual editora, Pilar Beltran, que ha donat continuïtat a la tasca realitzada prèviament per altres noms imprescindibles en la història de l’editorial, com ara Josep Maria Castellet i Xavier Folch. El gran llegat de 62 es pot resumir en una altra xifra imponent: els aproximadament 6.000 títols que formen part del seu fons editorial, entre els quals hi ha literalment de tot i per a tot tipus de públics.

A més d’haver-se consolidat com un dels eixos vertebradors de la cultura catalana de la segona meitat del segle XX i les primeres dues dècades del XXI, Edicions 62 ha esdevingut també una modèlica empresa cultural, al voltant de la qual s’ha creat el Grup 62, on han confluït també una quinzena de segells editorials més, alguns tan importants com ara Proa, Columna, Empúries, Destino i Planeta. A més d’haver-se adaptat de manera pionera als reptes tecnològics del segle XXI, des de la digitalització del seu catàleg als nous formats com ara els llibres electrònics i els audiollibres, Edicions 62, i per extensió tot el Grup 62, continua tenint un gran pes en la cultura i en la societat catalanes, com un segell de referència que s’identifica amb qualitat, criteri i, bàsicament, amb bona literatura. Fins i tot en aquests temps difícils, que ho són per raons diferents a les dels temps en què va néixer, Edicions 62 ha demostrat que té prou força per aconseguir que el llibre no deixi de ser mai una gran eina de futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia