El nou concepte de Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha estrenat una unitat nova que té com a objectiu principal apropar-se més a la ciutadania per captar les inquietuds i els problemes i contribuir a resoldre'ls. El nou concepte de Guàrdia Urbana es presenta com el d'una policia de proximitat, que es mou pels carrers de Tarragona a peu per fomentar el contacte amb els veïns; ja sigui per informar-los, ja sigui per avisar-los dels mals hàbits que poden acabar en infraccions. La idea, com a concepte, és bona i en altres ciutats com Reus ja s'ha demostrat que funciona. A la capital del Baix Camp la unitat de mediació i resolució de conflictes de la Guàrdia Urbana treballa des de finals del 2007 i, amb dades a la mà, l'experiència diu que han estat resolutius en gairebé un 90% de les seves actuacions.

En aquest sentit, cal celebrar que les sinergies entre les dues ciutats veïnes serveixin per exportar models amb garanties de funcionament molt elevades. Ara caldrà donar un marge de confiança als agents que des d'ahir circulen a peu per un dels 42 itineraris que s'han marcat en el conjunt de Tarragona abans de fer un balanç, que hauria de ser tant o més bo que el de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.