Més crisi a l'Hospitalet i el Baix Llobregat

Una quarta part dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) presentats a Catalunya l'últim any corresponen a l'Hospitalet i el Baix Llobregat. Ho revela un informe elaborat per l'associació d'empresaris de la que, sense cap mena de dubte, es pot considerar com la zona del país més castigada per la recessió que fa temps que afecta tots els sectors econòmics. La dada no és sorprenent, tenint en compte les especificitats del Baix Llobregat, històricament erigit com el gran motor de la indústria catalana, i la presència en aquesta comarca de les plantes de producció de grans empreses com Seat i Nissan, que, ja sigui directament o a través de les empreses proveïdores, ja acumulen 4.982 treballadors expedientats. El sector de la metal·lúrgia és el segon més afectat per la crisi, amb 680 empleats que han perdut la feina, seguit del de les arts gràfiques, amb 613 acomiadaments. El fet que la gran majoria dels ERO presentats al Baix Llobregat –6.517–siguin temporals és l'única dada positiva d'un informe demolidor que justifica els esforços fets per les administracions amb l'objectiu d'articular mesures per impedir que la forta recessió vagi a més en aquesta comarca.

També als empresaris, els toca moure fitxa, i en aquest sentit la creació del Fòrum Empresarial del Llobregat, una iniciativa de l'Associació Empresarial de l'Hospitalet i el Baix Llobregat que busca promoure el debat d'idees i la participació de tots els seus afiliats, s'ha de qualificar d'encert. L'estudi presentat fa uns dies radiografia una comarca en crisi, i pot ser una eina potent i útil per començar a cercar les solucions que necessiten la comarca i el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.