L'anglès en les aules valencianes

La recent sentència del TSJ valencià que impedeix al govern de Francisco Camps impartir educació per a la ciutadania en anglès representa una severa censura judicial a l'intent del PP de polititzar el contingut d'una matèria avalada pels sistemes escolars dels països més avançats d'Europa. El govern valencià s'ha delectat en un gratuït conflicte amb Zapatero a propòsit de l'ensenyament i, en paral·lel, s'ha enfrontat a la comunitat educativa valenciana, que l'abril passat va convocar una vaga en el sector, sustentada, entre molts altres arguments, en el rebuig a ciutadania en anglès.

Mentre Camps es vanagloriava de liderar la introducció del plurilingüisme, el caos s'apoderava de les aules valencianes on s'impartia la controvertida assignatura: els docents i els alumnes no dominaven l'anglès ni disposaven dels mitjans per a fer-ho. Per postres, la mateixa conselleria va haver de fer marxa enrere i va declarar una moratòria que, ara, amb la sentència, serà definitiva.

L'interès de l'administració valenciana per la llengua de Shakespeare en l'educació contrasta amb la marginació que pateix la d'Ausiàs March, exclosa dels circuits oficials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.