Opinió

Tribuna

Cremem per purificar

“Cremar el retrat del rei o la bandera espanyola no és delicte, és un acte polític

Un retrat del rei o una bandera espanyola són símbols que prenen una significació especial l'Onze de Setembre, i més encara si aquestes imatges passen per un procés crematístic que no vol altra cosa que purificar. I la pregunta obligada és ¿purificar què i per què? La resposta no pot ser més òbvia de tan simple: els catalans cerquem la puresa dels nostres actes, com ara el que legítimament va emprendre la CUP en la diada recent. Perquè cremar aquests símbols significa purificar tants i tants greuges que pateix el nostre país.

Podríem retrocedir i començar a parlar del 1714, però només cal que em refereixi als darrers anys per veure la magnitud de la tragèdia. Els estudiants catalans reben només el 5% de totes les beques de l'Estat i els de Madrid reben el 58%. El Ministeri de Cultura gasta anualment per cada espanyol 47 euros i per cada català, només 5. El 40% dels trens construïts per l'Estat durant la dècada dels setanta encara circulen per Catalunya, mentre que a Madrid només en circula un 4%. Un de cada tres anys el Ministeri de Foment no inverteix res a Catalunya. Cada any ens roben vint mil milions d'euros (11% del PIB), i, per tant, som el país que pateix més dèficit per part de l'Estat. Entre el 1985 i el 2005 només s'han construït a Catalunya 20 km d'autovies, mentre que a Madrid se n'han fet 900 en el mateix període. A Catalunya només s'inverteix una mitjana del 12% del PIB espanyol anual, malgrat que aporta el 22% del mateix PIB espanyol. ¿Seguim?

La crema del retrat del rei o d'una bandera espanyola no pot ser considerat un delicte contra la Corona perquè és un acte polític que s'emmarca dins la llibertat d'expressió. No cremem físicament el rei ni els espanyols, sinó que expressem la total disconformitat amb els atacs i el maltractament de les institucions de l'Estat contra Catalunya. Això sí que hauria de ser considerat delicte. Un delicte que patim tots els catalans fa massa anys, com també l'abús de poder, la corrupció capitanejada pel PP o l'atac contra el sistema educatiu català i la immersió lingüística. Els catalans estem legitimats per expressar lliurement la nostra oposició a totes les institucions corruptes de l'Estat, i el foc és una manifestació pròpia de la cultura popular que simbolitza la puresa del nostre reclam, és a dir, la dignificació dels nostres actes plenament carregats de raons.

Cremem perquè ja estem cremats de tant submileurisme i abús en els contractes laborals dels joves, de l'atur que no para de créixer, de les congelades polítiques socials, de la recentralització del govern espanyol en funcions, de la negativa rotunda a cap mena de referèndum. Cremem per purificar els nostres planys generats per tants atemptats polítics i socials de l'Estat i de la monarquia. Cremem perquè hi tenim tot el dret i perquè volem recuperar una nació culta, rica, lliure, desvetllada i feliç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia