Opinió

DES DE DINS EL TRIBUNAL

Encausats impuntuals posen nerviós el tribunal

Mentre milers de ciutadans ocupaven el passeig de Lluís Companys en suport d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, el Palau de Justícia era ple de Mossos uniformats i de paisà per garantir la seguretat de l'edifici i també per evitar la lliure circulació dels periodistes. Puntuals, els tres magistrats del tribunal han entrat en la sala a les nou del matí d'aquest dilluns, així com els dos fiscals del cas.

En no arribar els processats, el president del tribunal i alhora president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha fet cridar els tres advocats de les defenses, que eren a la porta principal esperant els seus clients, i els ha alertat que si no arribaven a dos quarts de deu podria aplicar mesures cautelars. Una fórmula jurídica que s'usa quan l'encausat està fugat o no es presenta a judici. Mas, Ortega i Rigau han arribat a les 09.28 hores i no ha passat res.

A la sala de vistes, els 30 seients han estat ocupats per familiars de l'expresident de la Generalitat i les ex conselleres de Governació i Ensenyament. Separats d'ells, s'han assegut les màximes autoritats de la fiscalia de Catalunya a més d'alguns periodistes.

Ha estat una primera jornada ràpida i amb més declaracions polítiques que jurídiques. Demà a les nou del matí es reprèn la sessió amb les declaracions dels testimonis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia