Opinió

Tribuna

Suspesos en democràcia

“Rajoy i els seus se senten satisfets de la seva política i se'n riuen dels catalans

És cert que no tothom té la capacitat i la intel·ligència per poder estudiar i desenvolupar qualsevol activitat acadèmica, ja sigui en arquitectura, enginyeria, filologia, medicina o direcció simfònica. Com també és cert que no tothom té les aptituds adequades per dedicar-se a la docència, la investigació científica o per assolir ser un bon electricista, mestre d'obres, informàtic o qualsevol altra professió o ofici. El mateix diem dels que es dediquen a la política. La diferència, però, és que per ser polític o governant no s'exigeix cap mena de capacitació. Si la ciutadania no l'exigeix al elegir-los, vol dir: 1. Que encara no ha superat els quaranta anys de dictadura; i 2. Que són molt influenciables per la majoria dels polítics espanyols hereus o provinents del franquisme sociològic.

El govern de Rajoy és l'exemple més palpable d'una praxi allunyada de la democràcia, i la seva actuació, que atempta contra els pilars bàsics del que hauria de ser el capteniment dels governants europeus, hauria de comportar un toc d'atenció de la Unió Europea. Malauradament, però, observem una notable insensibilitat de les autoritats i dels tribunals europeus per aturar aquestes actuacions mancades de rigor democràtic. Heus aquí unes quantes irregularitats del govern Rajoy: 1) Quan no està d'acord amb els seus adversaris, no negocia. Ho trasllada al TC perquè ho suspengui cautelarment, car té garantida la sentència favorable, ja que a Espanya no existeix la separació de poders. 2) Gran quantitat d'alts càrrecs i ministres del PP estan investigats per corruptes. No n'hi cap que dimiteixi. 3) Tot i la reclamació del corredor mediterrani aprovat per Europa i reclamat per totes les comunitats del litoral oriental, el govern Rajoy fa el sord i planifica el corredor central (via Madrid!). 4) El govern Rajoy afavoreix les empreses de l'Ibex 35 ACS, BBVA, Endesa, Ferrovial, Iberdrola, Telefónica, etcètera (que, o no paguen l'impost de societats o, com a màxim, el 10%), en perjudici de la resta de ciutadans que paguem l'IVA al 21% (al pobre Florentino Pérez, els ciutadans li paguem la factura pel fracassat projecte Castor...) 5) “La igualdad de los españoles” és una fal·làcia, car paguen millor als policies de Barajas que als del Prat (?) i l'electricitat la pagarem més cara pel pacte de Rajoy amb el PNB. 6) El 78% dels catalans reclama fer un referèndum i Rajoy al·lega que no vol ni pot permetre-ho, perquè és inconstitucional. La seva pobra cultura democràtica no li permet entendre que el que determinen les urnes sempre és plenament democràtic!

Rajoy i els seus se senten satisfets de la seva política i se'n riuen dels catalans. Un somriure que Tardà els adverteix que ben aviat els quedarà congelat...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia