Opinió

LA GALERIA

Ens hem alliberat

El govern espanyol ja no ens representa, no ens sentim al·ludits per la seva justícia, no ens impressiona la seva policia

Saben, ara no en tinc cap dubte. Demà és impossible que aturin aquest huracà democràtic. No hi ha prou força policial ni pressió judicial contra tants ciutadans ferms i compromesos. I no en tinc cap dubte per dos motius. Primer, perquè el govern català ha donat reiterades proves de la seva vàlua i la seva determinació. Perquè en els darrers quinzes dies han sorgit un munt de problemes i imprevistos, un munt d’intents de fer la traveta per veure si caiem de morros i no ens aixequem. I a cada amenaça, a cada acció de la fiscalia, a cada prohibició del Constitucional, a cada enviament de reforços policials, a cada detenció, a cada mentida i manipulació informativa, sempre, sempre, s’ha produït una reacció serena del govern català i, el més important, una solució per superar l’entrebanc. No sembla que hi hagi improvisació sinó, més aviat, un estudi minuciós de totes les situacions previsibles i un pla A, B, C, D... i els que facin falta. No sense problemes, això és cert, però a cada estratègia espanyola n’hi ha una de resposta catalana encara millor.

I tampoc en tinc cap dubte perquè, en algun moment, s’havia especulat sobre la resposta que tindria la gent a l’hora de la veritat. Però ha quedat de sobres demostrat que la gent hi és i hi serà. Que s’ha perdut la por. Que ja no importa l’amenaça amb delictes de desobediència, amb multes i detencions. I no fa por perquè s’ha canviat de xip, hem superat la pantalla i ja estem en una altra ona. Perquè hi ha el sentiment que el govern espanyol ja no és el nostre, no ens sentim al·ludits per la seva justícia, no ens impressiona la seva policia. Ens hem rebel·lat definitivament. Però el que els deixa més descol·locats és el fet que es tracta d’una rebel·lió pacífica, transversal, àmplia i ferma. Sí, és la revolta dels somriures, de la ironia, de la fe en les conviccions, de les ganes de llibertat. Llibertat, una paraula molt utilitzada aquests dies, i es fa amb sentiment.

Ja ho veuen, enmig d’aquesta voràgine d’esdeveniments, tant per un costat com per l’altre, no tinc cap dubte. I, en el suposat cas que el referèndum de demà no sigui tal com havíem desitjat, una cosa és clara. Mai més res tornarà a ser igual. Aquest país ha creuat la línia i té tanta dignitat i creu tant en les seves possibilitats que no ho podran aturar. Demà serà el dia. Però ja fa molt temps que ens hem alliberat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia