Opinió

A la tres

Deixeu les escoles en pau

“Els que parlen del gran poder adoctrinador de l’escola demostren ser uns complets ignorants

Una mentida que hem hagut de sentir i sofrir en aquests últims mesos és que si a Catalunya hi ha tants independentistes no és per l’actitud perdonavides dels diferents governs d’Espanya, sinó perquè les escoles adoctrinen.

Exacte: sembla que a les escoles de Catalunya no s’ensenyen les matemàtiques, les llengües, el medi natural i la història, sinó que s’obliga la mainada a aprendre’s i cantar Els segadors, a saludar l’estelada i a odiar uns veïns que no ens han fet res.

De gent que propala aquestes mentides n’hi ha almenys dues classes: les que mai s’han molestat a trepitjar Catalunya –tot i que tenen informació exacta gràcies a algun conegut que té un amic al país– o les que, coneixent la realitat de primera mà, converteixen l’anècdota puntual en categoria absoluta i, carregats de mala fe, es dediquen a torpedinar l’escola només per aconseguir les seves finalitats. Jo sempre em pregunto: com deuen ser aquestes finalitats, perquè no tinguin cap vergonya a utilitzar el joc brut i la mentida per aconseguir-les? Tan importants són? Dit d’altra manera ¿preservar la fràgil unitat d’Espanya ho justifica tot? I dic fràgil perquè, si no ho fos, no caldria treure a passejar l’artilleria, com passa ara. Si Espanya fos una democràcia forta i avançada, per solucionar la qüestió n’hi hauria prou amb la política.

Els que parlen del poder adoctrinador de l’escola demostren ser uns complets ignorants. L’escola instrueix i forma ciutadans lliures i autònoms. Potser és això el que molesta de debò a alguns. Aquí i a Espanya. Però és impossible que manipuli, suposant que aquest fos l’objectiu. Si l’escola tingués tal poder, ¿com és que milers i milers de persones que van anar a l’escola franquista surten a demanar la independència? Ah, sí. TV3. És clar.

Les actituds i els valors s’aprenen a la família, no a l’escola. Què proposaran els traficants de falsedats quan se n’adonin? Una ampliació de l’article 155 per intervenir les llars?

Que treguin les seves mans de les escoles. Si els queda decència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia