Opinió

LA GALERIA

Tipus de reis

Els reis del món adult no mengen llet amb galetes ni donen aigua als camells. Viuen de grans xefles i van a caçar en safaris

La nit de Reis, la més màgica i innocent. Aquella en què tot és possible i que trasllada la quitxalla a un món imaginari, per a nosaltres, impregnat d’un realisme absolut, per a ells. Aquella innocència tan genuïna i que, malauradament, amb el pas del temps es va perdent. Il·lusió a la màxima potència, nerviosisme a vessar, esperança desbordada i admiració vers una reialesa que ben poc té a veure amb la que hem de patir els adults.

Veure la mainada amb aquells ulls esbatanats seguint el pas de la comitiva de Ses Majestats. Les corredisses per anar a dormir, no sense abans deixar el got de llet amb galetes i l’aigua per als camells. I l’endemà, la fal·lera per obrir els regals i l’alegria pels obsequis rebuts. Segurament, un dels dies més especials de l’any. Aquell en què creus que tot és possible, perquè hi ha algú que, des d’algun lloc, et mira i et compensa pels bons actes fets al llarg de l’any –els dolents, gairebé mai es tenen en compte al final!–, tot plegat embolcallat d’una màgia que permet que aquells desconeguts amb corona es colin a casa teva –ves a saber per on!– i et deixin en un racó de casa aquell regal tan esperat.

I que poc que dura la fantasia! Llavors et tornes adult i perds la ingenuïtat. I t’adones que els reis no són aquells personatges amb barba canosa, d’orígens diversos, que sempre tenen un somriure i reparteixen regals a tort i a dret. No són aquells savis científics que procuren pel bé de tothom i que tenen com a principal missió fer feliç la gent. Quan et tornes adult topes amb una reialesa, sense ofici ni benefici –bé, benefici el que els procurem nosaltres, i no és pas poc–, que viu aïllada de la gent real i que només pateix per mantenir el seu estatus ancestral. Aquests són Ses Majestats del món adult. No mengen llet amb galetes ni donen aigua als camells. Més aviat viuen de fer grans xefles i els animals que més els agraden són aquells que poden caçar en grans batudes i safaris. La reialesa del món adult és aquella que esquiva la justícia i viu la gran vida a Suïssa.

Ja ho sé, aquest article havia començat molt ensucrat i tot de cop s’ha convertit en una arenga republicana. I avui és la nit de Reis... Deixem que la mainada disfruti d’aquesta nit màgica. I que la il·lusió els duri molt de temps. Que els seus Ses Majestats tinguin un regnat molt llarg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.