Opinió

Keep calm

Vida familiar i política

En ple segle XXI encara hi ha empresaris que marginen laboralment dones que volen ser mares

La conciliació entre vida familiar i professional dels polítics és objecte de debat públic. Poc afortunat va ésser el titular de premsa (El País) de fa uns dies arran de l’embaràs de la número dos de Podem, Irene Montero, aparellada amb el cap de files del mateix grup, Pablo Iglesias: “La paternitat d’Iglesias i Montero posa a prova el lideratge del partit”. Com si no fora compatible ser mare o pare i liderar un partit. Fa temps la vicepresidenta del govern espanyol, Sáenz de Santamaría, va anunciar a tort i a dret que renunciava a la seva baixa i es va incorporar al treball deu dies després de la seva maternitat. Carme Chacón (EPD), embarassada, va passar revista a les tropes com a ministra de Defensa. La diputada de Podemos Carolina Bescansa va donar de mamar al seu infant des de l’escó del Congreso com a gest reivindicatiu. La diputada d’ERC Carme Porta, va deixar el seu fill al cotxet dins del despatx de l’aleshores president del Parlament, Joan Rigol, per poder anar a votar. Ho va fer com a gest reivindicatiu per la manca de guarderies als Parlaments. Hi ha exemples de tota mena i és ridícul diferenciar la classe política de la resta dels mortals, on els episodis per maternitat o paternitat són sovint difícils de conciliar. En ple segle XXI encara hi ha empresaris que marginen laboralment dones que volen complir el desig de ser mares.

Parlant de la classe política catalana, cada dia hi ha polítics en primera línia més joves al Parlament. Per qüestions d’edat es troben que han de conciliar la vida familiar i política. Aquest fet cronològic d’edats es produeix per l’empresonament i exili dels líders que han estat provisionalment substituïts a les files sobiranistes per generacions joves que encara no els tocava el relleu. Com Roger Torrent, Pere Aragonès, Gómez del Moral, Sergi Sabrià, Elsa Artadi i d’altres que substitueixen a les tasques del dia a dia els líders del sobiranisme català.

Ignoro com portaran la vida política i familiar els Iglesias-Montero quan tinguin la bessonada. No tindran més problemes que els que tenen les altres mares i pares d’aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia