Opinió

la crònica

Suplantació

Quan truquen a la porta i un oficial de correus et lliura una notificació de la direcció general de Trànsit, tens un petit cobriment de cor perquè ja endevines que en obrir-la hi trobaràs un ofici que et farà saber que t’han imposat una sanció de circulació. El primer que fas és comprovar que no t’hagin restat punts, i si per ventura no és així, sents un cert alleujament, i tot seguit comproves l’import de la multa.

És el cas d’una coneguda nostra, que una vegada relativament tranquil·litzada en veure que no li restaven punts, i l’import a pagar era de cent euros –quantitat encara assumible– va repassar el text de la denúncia per tal de conèixer-ne els detalls. Llavors es va endur una sorpresa en adonar-se que el vehicle multat anava al seu nom, però no corresponia de cap manera al seu cotxe, ni a ningú de la seva família, de manera que no hi tenia cap vinculació. Seguidament va observar que la infracció l’havien detectat en una carretera propera a Sabadell, lloc on ella no ha estat en molts anys, ni hi guarda cap interès conegut. Tampoc s’avenien el tipus de vehicle ni la matrícula, ni la marca, amb el que és de la seva propietat.

Decidits a moure cel i terra, es va aconseguir còpia de l’expedient d’aquell vehicle, la seva matriculació... i efectivament: la persona titular era ella, també eren les seves dades personals, hi figurava una còpia del seu DNI, i una signatura al final de la sol·licitud, però una signatura que de cap manera era la seva! Lligant caps sembla que es posa en evidència que algú que havia de matricular o canviar de nom un vehicle que havia adquirit, va tenir la genial idea de fer servir una còpia d’un DNI que havia aconseguit d’alguna manera i sol·licitar la titularitat del vehicle a nom d’aquella persona gironina que no coneixia ni havia vist mai. El tràmit es va fer normalment des d’una gestoria de Sabadell, i el cotxe va quedar inscrit a nom de la nostra coneguda, sense que ella tingués el mínim coneixement de ser-ne la titular. La suplantació, si és el cas, sembla suposar que s’ha volgut carregar el mort a un desconegut/da. Perquè si aquell vehicle té un accident, circula sense assegurança o es veu embolicat en una qüestió de trànsit els càrrecs aniran –d’entrada– a nom del titular, i aquell que ho ha maquinat se’n podria rentar les mans, com va fer Ponç Pilat. Procedia presentar immediatament una denúncia perquè s’obri una investigació i s’aclareixin els fets, i se substanciïn les responsabilitats corresponents. Es posa de manifest en aquest cas, entre altres qüestions, que la picaresca està estesa, i que a més, el costum de lliurar el DNI per a tot, i permetre que qualsevol se’n faci una còpia, pot resultar nociu. Estem avisats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia