Opinió

LA GALERIA

Alcaldes

Els alcaldes i regidors no es retracten. Tot al contrari, es mantenen ferms i els veurem a primera línia en els actes de l’1-O

La fiscalia no dona treva i continua la seva croada contra els alcaldes que es van definir a favor de la celebració del referèndum. Al batlle de Palafrugell, el republicà Josep Piferrer, ja se li ha comunicat que no s’arxivarà la seva causa i que continua oberta la investigació per haver signat un document de suport a l’1-O. I després del de Palafrugell de ben segur que en vindran d’altres. Tot plegat, surrealista perquè, en el seu cas, i en la gran majoria, com en el de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el suposat delicte seria haver firmat una declaració política. Simplement això. Com moltes d’altres que han signat un munt d’alcaldes al llarg d’aquests anys de procés. I fins i tot abans. De mocions sobre el dret d’autodeterminació del poble català se n’han aprovat a centenars en plens municipals, de consells comarcals, diputacions i també al Parlament. Anys enrere, aquestes posicions polítiques es prenien, des de Madrid, com un joc sense importància, gairebé com un acte de folklore català. Se’n reien. Ara, però, utilitzen tota la força de la justícia per intentar tallar-ho de soca-rel, utilitzant arguments inversemblants, sense proves ni fonaments. Saben que ara Catalunya ha fet un pas endavant i ho consideren imperdonable i impossible d’acceptar.

Qui sap si se’n sortiran amb aquesta persecució als alcaldes, perquè jurídicament no s’aguanta per enlloc. Però com a mínim intenten aplicar l’estratègia de la por i la coacció, per veure si els representants municipals, pilars fonamentals en el procés independentista, es fan enrere. L’entrada del PSOE al govern espanyol no ha significat cap canvi pel que fa a l’actuació de la fiscalia. La línia és la mateixa. De moment, però, la tàctica no dona fruits. L’alcalde de Palafrugell es mostra tranquil i es referma en el seu compromís amb el referèndum. Ningú es fa enrere. Tothom es manté a lloc, tot i sabent que estem davant un Estat venjatiu. Només cal veure la gran injustícia comesa amb els presos polítics i els exiliats –cada dia presents, no els oblidem ni un instant!–. I, tot i sabent el que s’hi cou, els alcaldes i regidors d’arreu del país no es retracten. Tot el contrari, es mantenen ferms. I en veurem un munt en els actes de commemoració de l’1-O, a primera línia, en representació de tots els seus veïns, que van ser els autèntics protagonistes i herois d’aquella històrica jornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia