Opinió

De reüll

Com se silencia el feixisme?

Quan l’extrema dreta avança, tota la resta anem enrere

El resultat de les eleccions de diumenge mostra que Vox té una presència similar a la d’altres formacions feixistes a Àustria, Holanda i Alemanya. Més enllà de la nostra preocupació davant l’enlairament del feixisme, la pregunta és ara com aturar-lo. Què podem fer quan l’extrema dreta forma part de la nostra realitat en el marc de l’expansió dels ultres a Europa.

Dir que al feixisme se’l venç des de l’esquerra és cert només en part. També hi ha feina a fer des del centre i la dreta. Si no, els masclistes i xenòfobs no surten de l’agenda mediàtica.

Catapultada per la crisi econòmica, Albada Daurada va arribar a ser la tercera força a Grècia –com ara ho és Vox a Espanya–, però un combat sostingut des de diversos fronts ha fet que s’esllangueixi. El silenci de la premsa després d’haver tractat els líders de la ultradreta com si fossin estrelles de cine, la lluita al carrer, el setge judicial i la pugna amb altres partits en els comicis del juliol van expulsar la formació neonazi de l’arc parlamentari grec.

Avui, les oficines de la seu d’Albada Daurada a Atenes estan a la venda, la premsa només n’informa quan allò que explica pot fer mal a l’organització feixista i les autoritats miren amb lupa els permisos perquè facin qualsevol acte. L’objectiu és reduir els intolerants. Sense treva. Perquè si l’extrema dreta avança, la resta anem enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia