Opinió

Panorama de festivals

Aquest estiu s’estrenen uns quants festivals i hi ha poques baixes, entre les quals el Festival de s’Agaró

Dos dels símptomes que estem recuperant una certa normalitat són el fet de poder voltar pel carrer sense mascaretes i la reactivació del sector dels festivals d’estiu. A les comarques gironines ha estat tan gran que, sense tenir-ne dades molt concretes, gairebé es podria dir que ara hi ha encara més festivals que abans de la pandèmia. Després de tants mesos de frustrant inactivitat en el sector de la música en directe i de l’espectacle en general, en les últimes setmanes s’ha produït una autèntica explosió en el panorama de festivals, amb noves incorporacions com ara l’Istiu de Castelló d’Empúries, el F-estiu de Calonge i Sant Antoni, el Vallviva de la Vall d’en Bas, l’Indrets de Cadaqués, el Salat de Sant Feliu de Guíxols, el Varietats Autòctones d’Olot, el Petit Paradís de Tossa, el Cerdanya Music Festival d’Alp, el Festival Z d’arts escèniques de Girona o el Girona Music Festival, que ha celebrat recentment la primera edició després d’haver-la hagut de suspendre l’agost passat. Aquests nous festivals se sumen a una oferta molt àmplia i consolidada, liderada per Peralada, Cap Roig, Porta Ferrada i Torroella, a la qual l’any passat, quan l’estiu ens va donar una petita treva després del confinament, ja es van sumar altres nouvinguts com ara el Som de Mar de Lloret i l’electrònic Delirium Festival del Mas Sorrer de Gualta, on també es fa el Sunflower. Aquest any tampoc hi haurà Acústica de Figueres, amb els seus massius concerts gratuïts, però tornaran les Nits d’Acústica, amb formats més petits. Hi ha hagut poques baixes: es troben a faltar el Festival de s’Agaró, clàssic entre els clàssics, i l’Actitud de Vidreres, la gran trobada estiuenca del rock alternatiu, que ja va haver de suspendre l’edició del 2020. Per compensar-ho, aquest cap de setmana ha tingut lloc el Desemboca Rock’n’Roll Festival a Castell-Platja d’Aro, organitzat per Arocinema, que el 18 de setembre també hi farà el FestiSurf.

Amb audiències més petites i mantenint les distàncies i les mascaretes, els festivals gironins recuperen la vitalitat i una normalitat gairebé completa. Només s’hi troben a faltar músics internacionals. Aquest any, la majoria dels que estaven previstos s’han cancel·lat: Ben Harper i Kool & The Gang a Porta Ferrada, Passenger a Cap Roig i Snarky Puppy al Black Music. Cal esperar que en sortiran beneficiats els artistes del país, que prou malament ho han passat ja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia