Opinió

opinió

Estimada Cristina

Els diners recaptats serviran per fer cada any un memorial en record teu, Cristina

Estimada Cristina, sé de tu el que malauradament he après aquestes últimes setmanes. Trenta-cinc anys, mare d’un nen petit, molt petit, massa petit, dona activa i feliç, encoratjada i emocionada amb nous reptes, amb noves il·lusions, amb la idea d’agafar la bicicleta que feia dues setmanes t’havies comprat i anar practicant per posar-te en forma i poder fer camí amb una bona amiga amb qui comparties afició. Estimada Cristina, no et coneixia, però el 30 d’octubre, quan estàvem gaudint de les Fires de Sant Narcís, a molts gironins ens va impactar la notícia del teu atropellament mortal; anaves en bici, era primera hora del matí del dissabte, com tants de nosaltres hem fet alguna vegada, per la carretera dels Àngels, un noi jove que conduïa havent consumit alcohol et va colpejar tan fortament que el teu cos no ho va resistir.

Estimada Cristina, sí, és injust, per a tu i per a la teva família. Aquell jove va fugir al volant del seu cotxe. La causa judicial contra ell està oberta per delictes d’homicidi per imprudència greu, omissió del deure de socors i per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

No soc jutge, només soc ciclista, com tu Cristina, i per això el diumenge 14 de novembre vaig anar a la plaça Jaume Vicens Vives a trobar-me amb més d’un miler de ciclistes, i amb la teva família i els teus amics, per fer-los costat a ells, perquè el seu dolor ha de ser insuportable, i també per fer visible un col·lectiu d’esportistes vulnerables, per promoure i defensar mesures més estrictes, campanyes de sensibilització, perquè no podem evitar la fragilitat del cos i la bicicleta davant de vehicles de motor, però hem d’intentar que la vida dels ciclistes a la carretera sigui precisament això, vida i no mort. “La teva tribu”, que suposo treu forces del record del teu somriure, està impulsant una campanya amb la venda de mallots amb la inscripció “Vull tornar a casa” a la part de darrere. Els diners recaptats serviran per fer cada any un memorial en record teu, Cristina, per ajudar la teva família i per impulsar accions de conscienciació. Aquests mallots es troben al web tàctic-sport.com, entrant a l’apartat “Team Store” i introduint el codi 360e5b. Un gest senzill, oi? Estic segura, estimada Cristina, que tu el faries. No et coneixia, però no t’oblido.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia