Opinió

opinió

Veïns angoixats, a Girona

“Si un veí es complica la vida fent un manifest, potser val la pena escoltar què diu”

Tots som veïns d’algun lloc, d’algun barri. I sabem, perquè a tots ens ha passat, que sovint hi ha molèsties, problemes o desajustaments de convivència que ens pertorben el dia a dia. És quan aquestes incomoditats són insostenibles i ens provoquen una sensació d’angoixa que busquem aliances amb els veïns de pis, de comunitat o de carrer, per buscar solucions.

En les últimes setmanes, a Girona, dues associacions de veïns han arribat a aquest punt. D’una banda, veïns del barri del Mercadal de Girona han decidit denunciar, a través d’una recollida de firmes, la problemàtica a l’entorn de la plaça Josep Pla i més concretament les zones de pas, sortides per a vianants dels aparcaments subterranis i els passadissos interiors entre la plaça i els carrers del voltant, Cristòfol Grober, carrer Nou i Santa Clara. Asseguren que la falta d’il·luminació i de neteja acaben derivant en sensació –diuen, per ser polits, però no és una sensació només– d’inseguretat. L’associació ha constituït una comissió específica per fer un seguiment d’aquestes qüestions. La recollida de signatures és oberta a l’Espai Cívic del Mercadal i en comerços i establiments del barri.

D’altra banda, al número 12 del carrer Figuerola hi ha un local, de moment tancat, que, des de la dècada dels setanta, és l’únic que disposa de llicència de discoteca en tota la ciutat. Els veïns d’aquest tram de carrer han instat reiteradament l’Ajuntament a aplicar la normativa corresponent segons l’ordenança municipal. Fins a set comunitats de propietaris han decidit associar-se i presentar-se com a part afectada en el cas. Tot i les converses mantingudes en les últimes setmanes entre Ajuntament i veïns, aquests lamenten que, a hores d’ara, l’expedient continua sobre la taula de l’administració pendent d’una resolució.

Cal escoltar els veïns. Cal escoltar-los i cal, sobretot, donar una solució, o almenys una resposta vàlida, i en un termini breu de temps. No reaccionar és insultant; perquè, en un món en què tendim a la individualització, si un veí es complica la vida associant-se i presentant un manifest, potser val la pena escoltar què diu, perquè és evident que hi ha un problema real que el preocupa. També altres ciutadans de l’àrea afectada i comerciants poden ajudar a fer força i reduir la sensació d’angoixa dels mobilitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia