Opinió

A la tres

M’apugen la hipoteca

“Qui no ha anat aquests dies al banc a demanar una mica de compassió? Qui hi hagi trobat empatia, que aixequi la mà

És qüestió de dies que em truquin del banc per anunciar-me de quin mal moriré. Sé que em provocarà el mateix dolor que a tothom que està capficat en un matrimoni de conveniència amb una entitat bancària però, en aquesta ocasió, ni tan sols serveix allò del mal de molts, conhort de boigs. No hi ha consol quan treus la calculadora i comproves que les xifres no et quadren ni del dret ni del revés. Qui no ha anat aquests dies al banc a demanar una mica de compassió? Qui hi hagi trobat empatia, que aixequi la mà. No soc l’única que s’ha hagut d’empassar molta saliva per no dir-ne de tots colors a treballadors fanfarrons i prepotents. La que em va atendre em va dir que això és el que hi ha i que no ens queixem, que fins ara hem tingut una ganga. Ella, que probablement conserva la feina gràcies als 65.000 milions d’euros que l’Estat va regalar a la banca i que és la veu d’un amo que de forma contínua envia la gent a dormir al carrer, té la barra de parlar-me de ganga. A una amiga a qui li encantaria viure en una mansió però tot el que té és un pis de dues habitacions, el subdirector de la seva oficina de referència li ha proposat, davant l’increment de més de 300 euros al mes, que es vengui el pis i es traslladi a casa d’algun familiar. A una coneguda li han receptat que faci un tour per la resta de bancs aviam si li ho deixen més barat.

Davant l’ofec econòmic que pateixen milers de famílies, de debò que governants i entitats bancàries només es poden limitar a dir que tot és culpa de les decisions del Banc Central Europeu? O a oferir-nos com a recepta màgica una carència, o sigui, ajornar el pagament. Aviam com s’estalvia allò que ara no pots pagar. Ens pensàvem que les principals amenaces arribaven de Rússia i dels efectes del canvi climàtic, però resulta que som veïns de replà. Més enllà del lament, toca assumir que hi ha massa analfabetisme pel que fa a l’àmbit econòmic i contraatacar amb més formació, perquè la nostra ignorància és la font de la qual beuen els que podrien pagar vint o trenta hipoteques de cop.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia