Opinió

Keep calm

Zafra, Gotanegra

Ara que els amics americans de Bruce Springsteen han aixecat el vol, a manca del segon concert del Boss, jo em quedo amb Rafa Zafra. És el cuiner bullinesc que hi ha darrere de l’Amar, amb el seu col·laborador Ricardo Acquista, i la seva sòcia la rosinca Anna Gotanegra Pujol. I l’Amar és el restaurant de luxe de l’hotel Palace, que van triar per sopar dijous Obama, Spielberg i Bruce, i parelles. Una tria excel·lent, sembla que guiats pel xef José Andrés. La sort que tenim és que ells se’n van, però Zafra es queda. I es queda Anna Gotanegra, que ve d’una família que tracta amb peix des del 1895 i que és copropietària de Pescadors de Roses, que permet dur a taula el peix de la Costa Brava, servit de manera única. El restaurant on van començar a volar sols és l’Estimar, un petit local a tocar de Santa Maria del Mar, al Born, però ja en tenen un altre a Madrid, i encara un altre a la platja, a Eivissa, i a Sevilla, que és d’allà on ve Zafra. I la gran fortuna que hem fet darrerament és l’obertura del Per Feina, el seu restaurant barceloní de menú, que permet gaudir a preus assequibles una cuina tractada amb el mateix rigor i qualitat. No cal dir que a l’Estimar tens la impressió que tot el peix que havies menjat abans és com si no hagués existit. Que la cuina del peix nasqués en aquell moment. Aquesta és la gràcia de la cuina de Rafa Zafra i d’Anna Gotanegra, que ara han tastat i projectat al món els amics americans, els nous Mr. Marshall, amb el seu pas pel Palace, on també hi ha algun joc de paraules a la carta, com el d’“Amar i muntanya”, que segur que el Boss, amant del català, devia captar. Aquell dijous al matí jo havia anat al tros per acabar de collir les faves i pèsols que la sequera ha fet créixer fins on s’ha pogut. A la nit els Mossos desviaven el trànsit allí on es feia el famós sopar. L’endemà, engelosit de la festa, és clar, pensava en el meu luxe particular: el gust de desgranar una tavella de pèsols, que havia sembrat jo mateix, abans d’anar a la cassola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia