Opinió

Marea alta

Estar a l’altura

Aquell mateix que el 2019 presumia “erròniament” davant de les càmeres de tenir la capacitat de portar el president Puigdemont davant la justícia espanyola, ara demana al líder de Junts que estigui “a l’altura” i afavoreixi un govern de progrés a l’Estat espanyol. Aquell que no ha dubtat d’alimentar el sentiment anticatalanista dels espanyols amb l’únic objectiu de treure’n rèdit electoral ara demana que Puigdemont assumeixi la responsabilitat de la governabilitat d’Espanya. I què en diu Puigdemont? Doncs no en diu res.

No en diu res perquè, de moment, està a l’altura i calla fins que no tingui una resolució presa en un marc participatiu. En democràcia tot és criticat i criticable. En democràcia participativa els resultats sovint no són els ideals o els que voldria el que promou la participació, però aquesta és la riquesa d’un sistema que afavoreix la tolerància i el respecte per a l’adversari i per a un mateix.

L’antídot contra els que blanquegen el feixisme és Junts. El president Puigdemont ho ha dit en moltes ocasions i ara Junts està en una situació paradoxalment complicada i alhora plaent: decidir si a Espanya ha de governar el feixisme o els que, segons ell, el blanquegen. Com es pot estar a l’altura quan la tria és tan perversa?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia