Opinió

mirades

Jordi Grau

Arriba l’Esperit del Nadal

La Simfònica de Cobla i Corda torna a emocionar amb el seu nou projecte, el disc ‘The Spirit of Christmas’

Plaent i reconfortant. La gent que sortia de la Sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona havia comprovat com, una vegada més, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya havia tornat a fer-ho. Aquesta vegada amb L’Esperit del Nadal, la tercera pota del projecte Emociona’t amb la Simfònica de Cobla i Corda després que l’any 2021 presentessin una selecció de les 25 millors peces editades per Música Global, la discogràfica gironina que encapçalen Salvador Cufí i Sabine Huygaerts, i que l’any passat ens presentessin els Himnes del Cor, que ens van emocionar. Doncs sí, el mateix dia que Girona feia l’encesa dels llums de Nadal, l’Esperit del Nadal es feia present gràcies a les més de 140 persones que hi ha darrere del projecte que encapçala i patrocina la Fundació Metalquimia. Els músics de La Principal de la Bisbal, els mestres de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i els 45 membres de la Polifònica de Puig-reig van aconseguir que la gent sortís dient que a cada edició se supera el repte i que aquest any han estat segurament els millors temes que s’han pogut escoltar des que, fa quinze anys, la SCCC anuncia l’arribada del Nadal amb el seu concert. La culpa és de molta gent, però molt especialment del director artístic de la SCCC, Francesc Cassú, que va aconseguir que tot anés a l’hora i es combinés amb les grans veus de Miki Núñez, Joan Garrido, Beth, Elena Gadel, La Pau i una esplèndida Mariona Escoda.

Tot això ho va explicar al seu discurs inicial Josep Lagares, en nom de la Fundació Metalquimia. L’escoltava somrient el seu pare, Narcís, l’home que ho va començar tot; el seu germà Ciso, i la gran família d’una empresa amb cor i voluntat de mecenatge. Els primers grans aplaudiments van ser quan va mencionar la família del MHP Carles Puigdemont, esperant poder tenir-lo aviat a casa. I la Beth, que va ser mare fa poc més d’una setmana i que era a l’Auditori amb la seva mare cuidant la seva filla de dies. Van escoltar el president de Metalquimia dos consellers, Joaquim Nadal i David Mascort, la vicealcaldessa Gemma Geis i les exalcaldesses Pagans i Madrenas. I tota la representació cultural, econòmica, política i social de Girona i comarques.

Nadales clàssiques, grans duets, villancicos, christmas i l’estrena de The Spirit of Christmas original de Beth Rodergas i Adrià Barbosa. I nadales del país, per acabar amb uns excel·lents bisos que ens van transportar a Lennon i Yoko Ono, al Quan somrius del nostre Josep Thió, un magnífic El caganer d’Albert Pla i el Feliz Navidad que van aprendre de José Feliciano. I, és clar, es va cloure, com sempre, amb Els segadors.

Melodies universals on s’endevina l’Esperit del Nadal, “un esperit d’humilitat, de perdó, de fraternitat i de caritat, un esperit de donació generosa i altruista que ens convida a compartir sense condicions, tot oblidant les pitjors rancúnies, els odis i les vanitats”, va demanar Josep Lagares. L’Esperit del Nadal ha arribat, tant de bo sapiguem escoltar-lo i practicar-lo. El vam viure a l’Auditori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia