Opinió

De set en set

Torna la impunitat

No és casualitat que gairebé tots sapiguem exactament com és la rampa exterior dels jutjats de Palma. Durant anys la corrupció del PP balear i els seus socis d’Unió Mallorquina obrien els informatius i cada dia esmorzàvem amb alguna nova i sòrdida trama: cas Nóos, cas Palma Arena –tan gros que es va dividir en 28 peces separades–, cas Andratx, cas Turisme Jove, cas Scala, cas Over Marketing, o cas Son Espases, la branca balear de la Gürtel. Els anys de Jaume Matas al capdavant del govern de les Illes van deixar un llegat de sobrecostos en infraestructures, comissions il·legals, requalificacions de terrenys i corrupció que van costar a la ciutadania balear 554 milions d’euros i que van arribar a esquitxar pràcticament tots els consellers balears.

La corrupció va fer fora el PP del govern de les Illes i, ara que hi han tornat, no volen que els torni a passar el mateix. Per això han decidit tancar l’Oficina Anticorrupció de Balears que l’any 2016 havia creat la majoria d’esquerres. Ha estat aquesta setmana que el PP i Vox han aprovat liquidar l’oficina i assignar una partida de 50.000 euros per desmantellar-la. El tancament es fa just en el moment que l’Oficina Anticorrupció investigava un alt càrrec del govern de Marga Prohens. L’argument del PP per tancar-la és que l’organisme actuava amb falta de rigor i sense independència perquè només els assenyalava a ells. A can PP la culpa no és dels corruptes sinó dels qui els assenyalen. Ara ja no hi haurà cap òrgan que lluiti contra la corrupció, i els càrrecs públics ja no hauran de declarar els béns. Mentre la UE avança cap a la transparència, Balears avança cap a l’opacitat. O pitjor: cap a la impunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia