Opinió

TantXTant

Corpinnat, suma i segueix després del 2023

El 2023 va ser un any difícil per la sequera, però el grup va facturar un 1,6% més que el 2022

Sis anys després de constituir-se, la marca col·lectiva de la UE Corpinnat, integrada per 12 cellers que produeixen vins escumosos ecològics de llarga criança, ha presentat la seva memòria anual del 2023. La celeritat informativa i la qualitat de la presentació estan en línia amb l’ADN d’un grup cellers que han decidit apostar pel territori i per la qualitat de producte.

Els adscrits a Corpinnat es regeixen per uns reglaments altament exigents: vinyes ecològiques, verema manual, vinificació a la propietat, llargues criances, compromís amb les varietats històriques, vinyes pròpies i contractes de llarga durada amb tercers del territori amb preus mínims del raïm garantits.

El 2023 ha estat un any difícil per la sequera, una verema minsa i primerenca i una mida del gra molt petita. En aquest context, els cellers de Corpinnat han entrat 5,9 milions de quilos de raïm (meitat i meitat de vinyes pròpies i de viticultors independents) amb un rendiment mitjà de 4.770 quilos per hectàrea. El preu pagat pel raïm comprat va ser d’1,04 euros el quilo, al voltant d’un 50% més del que va pagar la DO Cava pel un raïm de característiques semblants.

El grup d’empreses va vendre 2,3 milions d’ampolles (un 6,2% menys que l’any anterior), amb una facturació de 26 milions d’euros (un 1,6% més que el 2022). Un 85% de les vendes van ser d’ampolles amb un mínim de 30 mesos de criança. Les vendes van ser aproximadament 60/20/20 (Catalunya, resta de l’Estat i exportació). El preu mitjà de mercat d’una ampolla de Corpinnat (una mica més de 20 euros) no para de créixer (17 euros el 2020), però això és el resultat lògic d’estar arrelats al territori, de pagar bé els viticultors, de fer llargues criances i de perseguir de manera irrenunciable la qualitat d’un producte que no para de rebre reconeixements de part del món més expert dels escumosos. Un orgull de país i un plaer de primer nivell per als sentits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia