Articles

Trossos

Madí

Algú s'ha estranyat de la renúncia de David Madí perquè el devien tenir per un professional de la política. En molts llocs del món, la feina que ha fet en Madí és la típica dels tècnics, dels qui es plantegen la política com una feina per sempre. Però per entendre David Madí no se l'ha de mirar com un professional. Madí es posa a fer política per sentiment patriòtic. Fins i tot més que per imperatiu ideològic. I llavors hi aplica criteris professionals.

Catalanisme

El catalanisme ha estat tan important i positiu precisament per això. Perquè al llarg de més d'un segle moltes persones han fet la seva feina professional, artística, econòmica, perquè era la seva feina, perquè els agradava, però també perquè tenien la impressió d'estar construint un país. I això donava valor afegit. Pintar un quadre, aixecar una empresa o conduir un partit eren maneres de participar en un projecte col·lectiu, en un horitzó èpic.

Feina

Madí se'n va després d'haver fet una feina important per al seu partit, i ell entén que també per al seu país. Es pot discrepar de la posició del partit, de la idea de país o de la manera de fer la feina, però per entendre-la, com per entendre altres persones, hi hem de posar pel mig el concepte de patriotisme. L'estimació al propi país i les ganes d'aixecar-lo. I això del patriotisme, amb el nom que se li vulgui donar, és una de les grans virtuts cíviques, fonament de les altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.