Opinió

L'honorable llicenciada

Artur Mas tingué l'encert de proclamar que volia fer un govern amb els millors, tot i després corregir-ho fins “els millors possibles”. Encara, en alguns nomenaments es baixà un graó més, obligats per equilibris de grups i servituds inconfessables. La correcció final portà al govern dels possibles, intentant que entre aquests es triessin els millors. Naturalment, els millors i els possibles no necessitaven grans currículums acadèmics ni flamants llicenciatures, sinó provada capacitat de govern, de segura honestedat i de ganes de treballar sense restriccions per la ciutadania. Se'ls suposava els millors, però la realitat es demostrarà en la futura gestió. Tots sabem el perquè del nomenament de Joana Ortega com a vicepresidenta i fins podem acceptar que era la millor de les possibles. Però, d'entrada, la seva honestedat pot haver quedat tocada. L'afer de falsejar un currículum és important, per la simple regla de tres d'haver mentit al conciutadà, fins d'una manera gratuïta. Es pot ser la millor sense necessitat de títols acadèmics però no es pot ser la millor intentant sustentar la vàlua en una mentida. Quan Ortega es presenta com a llicenciada en psicologia sense ser-ho comet un gravíssim error, tot i després explicar que es tracta d'un “error de transcripció” o que només li manca “una assignatura i mitja” per a la llicenciatura. El perfil biogràfic oficial diu el que diu i és evident que comptava amb el vistiplau de la consellera.

Les comprovacions demostren que durant els darrers cinc anys l'apropiació de la llicenciatura Joana Ortega l'ha realitzat en diverses ocasions. Uns “errors” en cascada, dels quals la vicepresidenta es defensa proclamant que no acostuma a dir mentides, però la realitat és tossuda. La democristiana ha quedat en la corda fluixa.

La crònica recent recorda el cas del ministre alemany que abandonà la política després que es denunciés que s'atribuïa una llicenciatura en història que no posseïa, o del candidat a l'alcaldia de Getafe, en les properes eleccions del 22-M, que ha marxat a casa quan es féu públic que no tenia els estudis de medicina que havia fet constar al currículum. Joana Ortega hauria de saber llegir les conseqüències del seu error.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.