Opinió

Àrea metropolitana

En el mes de les eleccions municipals, quan semblarà imprescindible als polítics més votats exhibir un localisme màxim, i ni que només sigui per molestar una mica, pot resultar oportú recordar que aquesta zona que va, més o menys, de Cambrils a Torredembarra i fins a Valls –o Montblanc– no té el relleu que hauria de tenir en el conjunt del país precisament per aquesta necessitat d'actuar amb restriccions locals practicada, sobretot, per les dues ciutats més grans del territori.

La pràctica indica que una quantitat notable de ciutadans d'una i altra població, i de les altres poblacions de la vora, actuen i es mouen sense fer cas de l'exhibicionisme localista, però els polítics remenen molts diners que són necessaris per construir grans projectes, i en poden aconseguir més. Calen unes planificacions per a cada àmbit pensades per al conjunt d'això que anomenem Camp de Tarragona que siguin defensades conjuntament davant el govern nacional, l'europeu i –mentre existeixi– l'estatal. Només així serem creïbles, invertiran en el territori i els habitants d'aquesta zona rebran els beneficis que els corresponen per quantitat i per energia creativa. Els programes electorals de tots els partits haurien de contenir propostes d'aquest tipus i després s'haurien d'aplicar, en comptes de perdre oportunitats en l'exercici de l'autoelogi i el plany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.