Articles

La contraportada

L'home tranquil

El lama tibetà Ringu Tulku presenta a Barcelona un llibre en què ensenya a entrenar les emocions per aconseguir acceptar els problemes i ser feliços

“No m'estranya que estigueu estressats! Ho voleu fer tot en una sola vida. En canvi, jo no tinc pressa, perquè després d'aquesta vida en tindré una altra. I una altra... i una altra”. El lama tibetà Ringu Tulku va fer les delícies d'un públic embadalit que no va dubtar a assistir a la seva conferència tot just una horeta abans del partit en què el Barça va guanyar la lliga, dimecres passat. Fundador de l'organització humanitària internacional Bodhichary, que té una seu a Barcelona, Ringu Tulku, un dels lames amb més seguidors al món, ha estat tota la setmana a la capital catalana per dirigir-hi un curs de meditació.

En la conferència que va fer a la llibreria Bertrand per presentar el seu darrer llibre, La transformació de la ment. Els ensenyaments del lo jong –editat per Viena Edicions, com El budisme explicat als occidentals, que va ser un veritable best seller–, va voler difondre un missatge esperançador: “Sovint quan tenim un problema oblidem les coses bones que tenim i fem com si res fos bo. Això no és ser realista: hem de recordar-nos a nosaltres mateixos que no ens hem de sentir malament per un
sol problema, perquè hem de mirar la totalitat del que tenim”. “Tendim a voler alliberar-nos d'un problema i no som feliços perquè quan el solucionem ens en ve un altre, i quan arreglem aquest segon potser ens en vénen dos més, i així no s'és feliç”. Per això sosté Rignu Tulku Rimpotxé que l'aversió que tenim a la infelicitat i al patiment ha de canviar. “Quan tinguem la capacitat emocional d'acceptar els problemes, en tindrem menys”, manté, i divulga que per no tenir por dels problemes hem d'entrenar-nos. El seu darrer llibre és precisament això: una guia per aprendre a canviar el patró del nostre pensament donant instruccions precises sobres diversos aspectes de la vida quotidiana. Explica la pràctica del lo jong (que significa “entrenar la ment”), per aconseguir una major felicitat.

No estar tan centrats en nosaltres mateixos i apropar-nos als altres a través de la compassió és el que dóna la veritable felicitat, assegura aquest savi budista, que no dubta que tothom té dins seu els mecanismes per ser feliç perquè totes les limitacions ens les hem imposades nosaltres mateixos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.