Articles

Ull de peix

Bocamolls

Senyor Blanco: qui no ha fet els deures? Qui ha estirat més el
braç (sideralment més) que la màniga?

Vau fer l'AVE més important del món, us vau negar en rodó a l'Europa de dues velocitats (se'n recorden?), perquè Espanya és de primera divisió (“y tiene que ocupar el sitio que le corresponde”: ho heu sentit alguna vegada, oi?), heu permès un endeutament privat (bàsicament, la banca) que us ha situat en “el lugar que nos corresponde”, i ara feu el ploricó i dieu que no podeu sostenir l'AVE… Senyor Blanco: qui no ha fet els deures? Qui ha estirat més el braç (sideralment més) que la màniga? En què s'ha diferenciat la política exterior del PSOE i del PP? No parleu llengües i teniu un orgull patològic, i ara només teniu una sortida: escanyar els més febles de la societat, liquidar l'estat del benestar suprimint serveis imprescindibles, i, sobretot, escanyar Catalunya més encara.

La crisi no és un raig de la còlera de Déu: era previsible i tothom sabia que la bombolla immobiliària esclataria. Jo he sentit paletes parlant-ne. Heu gallejat quan ha corregut el diner. I heu fet ulls clucs a la corrupció que s'ha anat inflant, inflant fins a ocupar gairebé tot l'espai social, incloent-hi algunes entitats sense afany de lucre (sic), els partits polítics, l'acumulació de càrrecs amb salaris aberrants, l'aventurisme econòmic.

I mentrestant no parleu llengües ni sabeu què fer amb el Marroc i el Sàhara, problemes que us pertoca resoldre; el vostre discurs públic no resisteix cap anàlisi: heu traït la vostra pròpia i antiquada Constitució pixant-vos (i perdoneu) sobre les llengües que teníeu l'obligació de protegir; heu gastat totes les energies en lluites tribals; heu agafat les caixes, que són l'estalvi català.

I ara voleu ser seu olímpica (“el lugar que nos corresponde”), us empleneu la boca d'un mundial que van guanyar els jugadors del Barça i feu veure que els enormes triomfs d'aquest club no existeixen.

Sou com aquells hidalgos que es posaven restes de menjar a la pitrera perquè la gent es pensés que havien menjat. Sou l'Espanya eterna. I nosaltres som Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.