Opinió

LA CRÒNICA

DE l'ebre

Tercer debat ‘Lo futur'

Com arreu del país, a l'Ebre també es debat –i de fa anys– sobre el futur. Com ho hem de fer? Amb qui ho farem? Són les preguntes –eternes– que la gent es fa, i més en aquests moments, quan tots volem ser-hi encara a temps.

El cas és que, dissabte vinent, dia 29 (17.00 h, a la Cambra de Comerç de Tortosa), l'entitat Amics de l'Ebre –que ja fa vint anys que mostra la seva indignació activa per com es porten els afers públics– convoca els dirigents dels partits polítics de la regió per a que s'expliquin sobre Representació, lideratge i cohesió territorial, durant la tercera sessió pública del cicle de debats Lo Futur, que començà el febrer passat.

Entre les seccions locals i comarcals d'aquests mateixos partits, orgànicament organitzats (la transcendència dels quals, però, no supera una limitada militància), i la tropa d'indignats ebrencs (que ja són una bona colla i que cada setmana es reuneixen), podríem situar aquests debats, entre acadèmics i mobilitzadors, que pretenen actuar novament sobre la consciència social i la dels partits.

En definitiva –i a causa de la gravetat de la situació– tots acaben parlant del mateix, però amb ritmes i procediments que no són els mateixos. És normal: els partits, sobretot els majoritaris, estan tenallats per compromisos financers, càlculs electorals i la resposta del veredicte popular; per la seva banda, els indignats, cansats de tanta paperassa i de tanta xerrameca, agafen la directa, amb els procediments que ja coneixem; i, entremig, els sectors professionals, també combatius, que encara no han llançat la tovallola del debat i la reflexió col·lectiva, pretenen aportar una mica de coherència, seriositat intel·lectual i resolucions efectives sobre el futur que es desitja a partir d'un present, sobre el qual el mínim que es pot dir és que fa por. I això que el Bon Jesús ja ens va dir: “No tingueu por.”

Cal veure, doncs, si els senyors partidistes –convergents i socialistes, republicans, d'Iniciativa i populars–, tan desbordats i amb tantes dificultats per presentar conjuntament solucions factibles en una regió com aquesta, acudiran a la cita a la qual estan convocats, junt amb Amics de l'Ebre, per la Cambra de Comerç, l'Institut pel Desenvolupament de l'Ebre, la URV i el Col·legi de Periodistes d'aquesta demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.