Opinió

Sense embuts

Respectarà el PP els catalans?

És clar que sí: a Catalunya hi ha gent que pensa com el PP, però n'hi ha més, en realitat molta més, que pensa de manera diferent. I aquests que pensen de manera diferent, inclosos els que aplaudeixen, o que sense aplaudir-la la respecten i la comprenen, l'absència del president Mas en l'acte de commemoració del trenta-tresè aniversari de la Constitució, són tan demòcrates com els del PP. Ja sé que és una obvietat, això que acabo d'escriure. Però em sento obligat a fer-lo, el recordatori, per afrontar no pas la Constitució sinó l'actitud i les declaracions dels dirigents populars, que donen carta de legitimitat democràtica als que la celebren i la beneeixen, la Carta Magna, i la neguen a tots els altres.

Ja sé que és picar ferro fred, però no em vull estar de dir-ho, justament avui. Sí, va haver-hi un dia que la Constitució va fer un servei, a Catalunya i a Espanya. Però aquest dia ja és molt llunyà. I la Constitució no només no és com era, és a dir, tacada pel moment i les circumstàncies en què va ser negociada i acceptada, sinó que és molt pitjor: el temps l'ha deixat fora del temps, i els grans partits espanyols –singularment el PP– i el Tribunal Constitucional no han parat de tancar el compàs.

De manera que no, no estem per celebracions. Ni per acceptar lliçons de democràcia. Estem per decidir què volem. Respectarà el PP de la senyora Sánchez Camacho i del senyor Rajoy la voluntat democràtica de la majoria dels catalans?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.