Opinió

la GALERIA

DE tarragona

Inversions 2012

Tot just conegut el projecte de pressupost de la Generalitat pel 2012 ja s'han començat a fer anàlisis de quines inversions es faran i on. Llistes d'obres que es llegeixen una mica amb el mateix esperit que la llista de la loteria d'avui, a veure si ens ha tocat alguna cosa, amb les subsegüents queixes dels qui es consideren maltractats, que solen ser gairebé tots. I encara més en temps de crisi. Si els recursos sempre són limitats, ara encara ho són més, i és més difícil fer la tria entre allò necessari –que són moltes coses– i allò possible, que és molt menys. Raó de més per ser curós en la decisió, analitzar totes les possibilitats, i decidir amb el màxim de criteri i el mínim de discrecionalitat.

Hem anat coneixent, de tot arreu, casos d'inversions poc o mal estudiades, en cost i, sobretot, en manteniment i en utilitat. M'agradaria pensar que les noves inversions es fan després d'un acurat estudi de rendibilitat social, territorial i econòmica, i de preveure'n els costos de manteniment i de reposició, i els possibles retorns que pot produir. I encara m'agradaria més que tot això és fes públic i respongués a una prèvia planificació. Però molt em temo que, com sempre, el que és urgent no ens deixarà fer el que és important, i d'aquí a uns anys algunes d'aquestes inversions es revelaran molt més cares i molt menys útils del que ens pensem avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.