Opinió

No és fàcil, però tot és possible

Aquests dies no es parla d'altra cosa, ja que la riuada que envaí Barcelona dimarts passat va ser molt més que un brindis al sol o una febre d'estiu. Quan un poble treu al carrer tota la potència de la seva gent i ho fa amb un crit unànime i amb una voluntat de victòria és difícil preveure el futur, però és evident que pot canviar la història. Després del tsunami col·lectiu, forçosament res no serà el mateix.

Talment, el valor més gran de la concentració és que ha sortit des de la societat civil, al marge dels partits però obligant els partits a valorar-la i sumar-s'hi. I l'Assemblea Nacional Catalana ha estat prou intel·ligent com per avaluar la feina que calia fer i que ara és l'hora dels polítics. El poble és al carrer, expectant, amb plena consciència que són els polítics els qui han de fer la feina. Al mateix temps, són els polítics els que, per primera vegada en molt temps, tenen la seguretat de tenir el poble al darrere, una situació ben nova que ha de donar força i seguretat.

De tot això, s'ha de valorar la descoberta en Artur Mas d'un gran estadista. Les diverses intervencions que ha fet durant la setmana han estat de gran nivell, des de la pròpia declaració institucional de la Diada, fins al comportament del dia Onze i l'anàlisi posterior. I, si encara en podia quedar algun dubte, la visita a Madrid s'ha de considerar com una de les declaracions més nítides d'un polític català al centre del Reino de España. En el curt temps d'una setmana, Mas ha emergit com a gran líder català i ha demostrat la capacitat de conduir el procés d'una Catalunya de futur, amb una actitud clara i contundent, sabent jugar en un escaquer que estarà farcit de paranys i on caldran jugades mestres; una partida per a la qual s'hauran de sumar voluntats i en què no es podran desatendre les diverses sensibilitats socials i polítiques que vertebren la societat catalana.

No serà fàcil, però tot és possible. El demà és més obert que mai i en aquesta vida res no és etern, ni tan sols els drets de conquesta. Administrar el futur és la feina que ara toca, i tenim gent preparada per fer-ho amb encert. Tot és possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.