Opinió

Ull de peix

Des de quan?

Des de quan les tertúlies han perdut tanta bufera?

Des de quan dedicar un premi, un guardó o una medalla a la família ha deixat de ser reaccionari? Quan un home o una dona puja al podi i agafa el micro i comença a dir com és de bo el papa i la mama, i els seus fillets, que macos, i els pares, que abnegats, només fa quatre dies hauríem dit: “Goita quin/a reaccionari/a! Mira quin/a carca!”

Des de quan els delinqüents, que han robat gavadals de milions a costa dels pobres contribuents, atrapats en un vesc sense sortida sota el nom solemne de la democràcia (ha!), gosen aixecar el dit índex, mirar-nos als ulls i dir: “¡Hay que cumplir la ley!

Des de quan estan desactivades totes les alarmes de la corrupció? I quan pensen sortir-ne, els floralescament imputats? (si algú em torna a explicar què vol dir “imputat” xisclaré) I quan s'acabarà? Per exemple: la campanya amb Del Bosque, per rentar la cara de la marca España (no perdeu el temps, criatures), quants diners, suats cèntim a cèntim, ens costa? Més que el confeti de la senyora Mato, segur.

Des de quan les tertúlies (en sóc una addicta) han perdut tanta bufera (amb les honorables excepcions que tots tenim al cap) i ara no segreguen idees sinó tòpics? Algú està collant-los perquè no diguin coses “inconvenients”?

Des de quan (des de sempre?) totes les lleis que emanen del Parlament català, representant legítim del poble català, són anul·lades una a una pel Tribunal Constitucional? Recordem que aital tribunal va néixer per defensar les autonomies dels abusos de l'Estat?

Des de quan un Estat, l'espanyol, en moments de màxima emergència, es pot permetre l'equip governamental més mediocre, mandrós i insolvent de la seva història?

Des de quan, en democràcia, els símbols d'un altre país són obligatoris al país que els rebutja, com ara els toros, que anaven morint d'inanició i només el fanatisme els vol ressuscitar?

Des de quan és aplaudit i beatificat l'odi, per exemple l'expressat per mares a qui els han matat un fill? On és la tradició cristiana del perdó?

Des de quan tenim por?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.