Opinió

Girona impulsa l'avenir

Necessitem moure la col·laboració,
i per moure la col·laboració ens cal generar noves idees, detectar oportunitats, trobar recursos i compartir actituds

Quan, l'any 2009, la Fundació Príncep de Girona es va plantejar per primera vegada l'organització del Fòrum Impulsa teníem molt clar el perquè de la seva necessitat, el perquè de la seva raó de ser. En aquells primers moments no sabíem ben bé què faríem i com ho faríem, però sí que teníem molt clar el perquè ho faríem... volíem descobrir i proposar quines eren, són i seran les condicions educatives, tecnològiques, econòmiques, polítiques i socials necessàries per convertir milers de joves compromesos, inquiets, valents... en creadors de progrés a través d'iniciatives en tots els camps: científic i tecnològic, empresarial, social i artisticocultural.

Avui, transcorreguts ja més de quatre anys d'aquelles primeres reflexions i amb la quarta edició a la vista, el Fòrum Impulsa s'ha convertit en un catalitzador de la generació d'impulsors, d'agents de canvi, tot connectant júniors i sèniors en pro del progrés i de la transformació social; Impulsa és l'oportunitat de posar en contacte les noves idees i el talent més inquiet amb l'experiència i els recursos dels més grans per convertir les iniciatives dels joves en realitat.

Impulsa és la iniciativa que connecta iniciatives... i, mercès a l'ajut i el suport dels més grans, Impulsa és el lloc i el moment on els joves perden la por d'Emprendre. Els propers dies 26 i 27 de juny, el Fòrum Impulsa fa un pas més per consolidar-se com un instrument generador d'impacte efectiu i mesurable per a la nostra joventut, tot posant en moviment el Treball en xarxa de l'edició anterior: La col·laboració en moviment impulsa el creixement en serà l'eix vertebrador...

Sí, perquè si volem ajudar el jovent a crear impacte i nou progrés social i econòmic necessitem moure la col·laboració... i per moure la col·laboració ens cal generar noves idees, detectar oportunitats, trobar recursos i compartir actituds per ajudar els joves a impulsar els seus propis somnis i projectes i convertir-los així en agents de canvi, no només per a ells mateixos, sinó també per a tota la societat.

Enguany, però, el Fòrum Impulsa va molt més enllà de connectar sèniors i júniors o d'inspirar-nos en personalitats i projectes que ja estan canviant el món... enguany a Girona impulsarem l'avenir tot generant una àmplia i extensa Xarxa de Compromisos en Moviment per generar nou creixement... El Fòrum Impulsa ens mostrarà que la transformació real i la generació de nou progrés només seran possibles si, tots plegats sense excepció, anem més enllà del nostre quefer diari; si, tots plegats sense excepció, anem més enllà dels talents i/o les responsabilitats particulars de cadascú i prenem una veritable actitud de compromís i d'acció real cap al moment que ens ha tocat viure... Aquest potent missatge l'hem resumit en una sola paraula: “compromoute”, compromet-te a impulsar, mou-te per impulsar. “Compromoute” ens proposa una nova actitud social: el compromís en moviment... una nova actitud de compromís seguit d'acció immediata i tangible, perquè una cosa és ben clara... el compromís sense acció és estèril i l'acció sense compromís és intranscendent... mai des de Girona havíem tingut una oportunitat tan clara per millorar les coses i impulsar l'avenir... aprofitem-la!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.