Opinió

La Columna

Alarmisme infundat

Investigacions i enquestes es poden llegir del dret o del revés. Un recent exemple el trobem en un estudi realitzat a la Universitat Complutense de Madrid en què es tracta de la violència de gènere entre els adolescents. Més exactament, els que es troben entre els 13 i els 19 anys, havent-se de considerar que els més grans ja han deixat enrere l'adolescència. Un dels resultats obtinguts és que un 10,5% de les noies estudiades pateixen violència masclista, xifra que ha conduït els mitjans de comunicació a despertar l'alarma social. Segurament perquè aquesta lectura ven més que no pas la contrària: un 89,5% de les noies no són víctimes de violència masclista.

Si tenim present que anys enrere aquesta problemàtica no s'investigava, i que si s'hagués fet les respostes reconeixent que s'era víctima d'actes violents haurien hagut de ser bastant més elevades, s'hauria de mostrar satisfacció en comptes d'alarmisme. Sense oblidar que bona part de les dones ni tan sols eren conscients de la mala vida que patien.

Les informacions transmeses també incideixen en el fet que el control de la parella, l'assetjament i l'agressivitat s'exerceixen sobretot a través d'internet. Res d'estrany, atès que l'ésser humà, tant per al que és bo com per al que és dolent, sempre utilitza les eines que té a mà. El troglodita violent usava el garrot contra la dona, mentre que l'hipertecnològic usa el mòbil i similars. Què estàs fent?, amb qui parles?, on vas?... No cal seguir la noia de prop. Tampoc no cal insultar-la, menysprear-la, ridiculitzar-la de viva veu, perquè és molt fàcil de fer-ho virtualment. Una gran part dels instruments esdevenen benèfics o nefastos segons l'ús que se'n faci.

En definitiva, l'esmentat estudi pot ser llegit com una prova que la condició de les dones ha millorat, ja que un 90% de les enquestades es declaren lliures d'atacs masclistes. Això s'ha aconseguit gràcies a l'educació d'ambdós sexes sobre el respecte mutu i a l'augment en les noies de l'autoestima i la consciència dels drets que els pertoquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia