Opinió

Keep calm

Vox

No es descarta que demanin la retirada del passaport a Mas per evitar un viatge a Ítaca

Poc s'ho pensava de bon matí l'Andrea quan, feta un sac de nervis, es dirigia a enfrontar-se amb l'examen de selectivitat, que al migdia estaria maleint els ossos al mestretites que havia incorporat la catàfora entre les preguntes de la prova de castellà. Segurament, l'Andrea, igual com els altres 32.159 estudiants que es presenten a la sele, s'ho hauria pres molt millor si fos realment conscient de fins a quin punt dominar les figures literàries li pot servir per estalviar-se dramàtiques patinades... O, sense anar més lluny, per escapolir-se d'un espantós ridícul com el que a aquella mateixa hora experimentava el partit d'ultradreta Vox en fer-se evident la seva incapacitat per discernir entre la crua realitat i allò que, en paraules del portaveu del govern, Francesc Homs, no són més que “coses metafòriques”.

La història comença diumenge quan el president Mas assegurava al Corriere della Sera que té al darrer calaix de l'escriptori la declaració unilateral d'independència. No vol dir que tingui la DUI al calaix, sinó que, si cal, recorrerà a aquesta possibilitat. Però, a algú de Vox, esparverat davant el que s'interpreta com una terrible confessió, no se li va acudir altra cosa que instar el TSJC a reclamar al president el document i, en cas que no el lliuri, que la policia judicial escorcolli el despatx fins a localitzar-lo. “Potser hi trobaran els gripaus al costat de la DUI”, ironitzava ahir Homs evocant el tip d'empassar-se aquests amfibis que es fa el govern, segons una metàfora habitual del president.

De cop, mentre l'examen de castellà de l'Andrea s'ennuegava amb la catàfora, l'esperpent adquiria forma de realitat política i convocava l'inspector Clousseau a escorcollar els calaixos del Palau. No es descarta que Vox reclami també la retirada del passaport a Mas atès que han conegut de bona font que assegura que prepara un perillós viatge a Ítaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia