Opinió

opinió

Passeig de Canalejas

El dia 15 de gener del 2013, Carles Ribas, regidor de l'Ajuntament de Girona, signava una columna d'opinió amb el títol “La reforma del passeig Canalejas”. En la primera ratlla citava el nom d'aquest cronista i seguidament formulava un seguit de frases ocurrents, marcant distàncies entre l'anterior consistori socialista i el seu. “Els temps han canviat i ja no vivim en moments que s'imposava una manera de pensar o veure les coses”. Més endavant, hi torna. “Abans, les coses es plantejaven de manera diferent: s'imposaven i ja es procuraven les adulacions de cronistes i derivats per esmorteir el debat ciutadà.”
I afegeix: “El passeig Canalejas ja fa anys que hauria d'haver estat reformat. És una injustícia amb els veïns, comerciants i usuaris d'una zona estratègica de Girona que s'hagi deixat estar, sense plantejar cap projecte. I ara que en proposem un, i que ho fem amb total transparència amb els veïns, al senyor Ribas no li està bé.” “El convido a formular al·legacions, a fer propostes per millorar la idea inicial.
I no dubto del resultat final, un cop s'hagi executat la reforma que haurem convingut el satisfarà i podrà dedicar una crònica una mica positiva. Coses més insòlites s'han vist.”

Traspuava l'escrit la molèstia causada per una anterior opinió manifestada en una crònica de qui subscriu, relativa a les balconades projectades sobre l'Onyar. Però dies més tard sis arquitectes de reconegut prestigi opinaven en el diari de la mateixa manera: era un error voler trencar la línia del passeig i penjar balconades sobre el riu. Però la manera de defensar l'opinió del regidor era considerar que aquest cronista havia gastat salves en llaor de l'anterior consistori socialista i que ara criticava el convergent. Només li calia consultar les hemeroteques i comprovar els criteris lliures –mai el diari m'ha imposat ni censurat res– que en més de vint anys d'escrits s'han esgrimit, malgrat haver errat –és de reconèixer– més d'una vegada. Però la frase “es procuraven les adulacions de cronistes i derivats per esmorteir el debat ciutadà” és francament genial. Assenyala un autèntic contuberni entre els anteriors governs de la ciutat i els cronistes i derivats. El derivat se suposa que és qui subscriu.

Però el pas del temps posa les coses al seu lloc. Si per Carles Ribas era una injustícia que no s'hagués plantejat abans cap projecte, ara també deu ser-ho, quan han passat dos anys i mig des de llavors i el passeig Canalejas segueix sense reformar i no s'hi veu cap intenció de fer-ho. Les motocicletes són les privilegiades per contemplar la millor panoràmica de la ciutat sobre l'Onyar. Animem sincerament el consistori a complir, per no fer quedar malament el nou flamant portaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia