Opinió

La columna

Les raons d'Ada Colau

BComú pot contractar
qui vulgui, però aquest no pot liderar una reunió de la junta de portaveus

Barcelona en Comú té tot el dret del món, només faltaria, a contractar qui vulgui. En tot cas, és un fet que han de debatre els diferents partits o moviments que l'integren. Per tant, que BComú hagi contractat el company sentimental de l'alcaldessa Ada Colau no és ni notícia. Però Colau i el seu equip han de ser conscients que el seu discurs –i, és veritat, alguna de les seves primeres decisions preses des del govern– fa que tot el que facin es mirarà amb lupa. Vaja, que hauran de complir al màxim aquella dita de la dona del cèsar... I, per això, el que no és acceptable és que aquest nou treballador de BComú sigui qui lideri, dins una sala de l'ajuntament, la discussió del primer punt de la junta de portaveus amb la resta de grups municipals. A la junta de portaveus hi ha això, els portaveus dels grups municipals amb els seus assessors. I el govern té els seus. El normal és que es paguin des dels diners destinats al govern, però això sí que seria discutible. El que no ho és, és que no pot ser una persona externa a l'Ajuntament qui lideri una discussió municipal. L'alcaldessa es mostra sorpresa en el seu Facebook de la virulència contra la decisió de BComú. I té raó quan diu que alguns no han explicat les coses com són . Però suposo que és prou conscient que aquesta virulència anirà, fins i tot, a més si el seu govern du a terme algunes de les mesures que ha proposat. En tot cas, les haurà de dur a terme amb més cura de la que ha tingut en l'ús que ha fet el seu executiu d'un treballador del col·lectiu del qual forma part, perquè partit i govern no són el mateix. Altres, anteriorment, han fet el mateix, és cert, però BComú ha pregonat que serà diferent.

A més, les decisions preses sense tenir la cura de comunicar-les abans al territori han generat encara més enemics. Sempre he defensat que Barcelona no ha d'organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern. Però molta gent al territori pensa el contrari.
I tenien dret a ser escoltats per la capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia